středa 21. května 2014

Krémová polévka z řapíkatého celeru s řeřichou a slaninou

Krémové polévky u nás doma můžeme - hlavně ty zelené. Mimochodem, možná i proto, že zelená je oblíbená barva mého syna :-) Od minule, kdy jsem připravovala fasoladu, mi tu zbyl skoro celý řapíkatý celer, tak mne napaslo, že by nebyla marná krémová polévka z řapíkatého celeru a jak mě napadlo, tak jsem udělala a výsledek mého snažení je zde :-)


Suroviny:

400 g řapíkatého celeru nakrájeného příčně na asi 0,5 cm silné nudličky, 3 brambory, 1 l vody, 1 lžíce olivového oleje, plátek másla, řeřicha a opečená slanina na dozdobení, ale bez ní by to nebylo ono :-)


Nejprve si v kastrolu rozpustíme plátek másla a přidáme lžíci olivového oleje. Potom vhodíme pokrájený řapíkatý celer a zhruba 5 minut zlehka restujeme, ale celer nám nesmí zhnědnout. Jakmile máme celer orestovaný, přilijeme vodu, přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a vaříme tak dlouho, dokud nám celer a brambory nezměknou. Poté odstavíme z plotýnky a ponorným mixerem umixujeme na hladký krém. Dochutíme ještě případně solí a čerstvě namletým pepřem. Porci ještě dozdobíme plátky na sucho osmahnuté slaninky a řeřichou. 



Miluji rychlá jídla a tohle je jedno z nich, určitě vyzkoušejte!


Spoustu pozdravů ode mne



Vaše Radka











2 komentáře:

  1. Mňam, Raduš, mám hlad jako vlk a nic k obědu. My jsme doma taky polívkoví, u nás hlavně bramboračka, zelňačka červená i bílá, dýňová, brokolicová no a taky nudličková.
    krásný den Majka, jdu si něco koupit, kručí mi v břiše

    OdpovědětVymazat
  2. Majko, tak snad jsi sehnala něco mňam, co zahnalo Tvůj hlad :-) Jinak u nás krom té dýňové máme také rádi, dýňovou jsem s velikou slávou udělala a pak jsem ji jedla sama :-)

    OdpovědětVymazat