středa 3. září 2014

Kulajda s hlívou ústřičnou

Dneska jsem původně chtěla udělat koprovku s knedlíkem, když jsem ale viděla hlívu, napadla mě mírná obměna - a to kulajda s hlívou ústřičnou. Když jsem totiž volala manželovi, co by si dneska dal, řekl, že nějakou pořádnou hustou polévku. A to kulajda určitě splňuje :-)


Suroviny:

100 g hlívy ústřičné, 5 velkých brambor, špetka mletého kmínu, 3 kuličky nového koření a pepře, 2 bobkové listy, 1-2 lžíce octa, sůl, zakysaná smetana, 2 lžíce hladké mouky, svazeček kopru, 3 vajíčka

Do hrnce dáme očištěnou a na nudličky nakrájenou hlívu ústřičnou, oškrábané a na kostičky pokrájené brambory, koření - kmín, nové koření, bobkový list, pepř, zalijeme litrem a čtvrt vody, osolíme a vaříme do změknutí brambor. Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku a polévku zahustíme a krátce povaříme, přidáme nasekaný kopr, dochutíme octem, případně solí a zašleháme ještě vajíčka.







Přeji vám všem hezký zbytek už zase slunečného dne!


Vaše Radka

5 komentářů:

  1. Radu, kulajdu miluju. Nikdy mě ale nenapadlo udělat s hlívou...ale asi houba jako houba:o)..krásný den..Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko, mě právě došly sušené houbičky, v lese na houbách jsme nebyli a protože jsme měli chuť, vyřešili jsme to takto a taky to bylo dobré :-) Krásný víkend! Radka

      Vymazat
  2. Ta vypadá skvěte!
    Moc zdravím Radu! Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za recept, kulajda víc než výborná.
    Hanka

    OdpovědětVymazat