čtvrtek 7. srpna 2014

Vepřová krkovička na kapiích s bramborovými noky

Dneska jsem měla chuť na nějakou omáčku. A protože tuhle mám moc ráda, bylo rozhodnuto. 


Suroviny:

4 plátky vepřové krkovice, 2 cibule, olej, sterilovaná kapie, 2 stroužky česneku, sůl, čerstvě mletý pepř, kávová lžička cukru, hladká mouka na zahuštění


Nejprve si maso omyjeme a osušíme. Plátky krkovice naklepeme, osolíme a opepříme. V hrnci si rozpálíme olej, cibuli nasekáme najemno a osmahneme na oleji. Potom přidáme krkovici a z obou stran osmahneme. Poté zalijeme vodou, přidáme 2 lžíce sterilované kapie a dusíme do měkka. Jakmile máme maso měkké, vyjmeme jej, přidáme lžičku cukru a omáčku zahustíme hladkou moukou a krátce povaříme. Omáčku případně dosolíme podle chuti. Podáváme s bramborovými noky. 


Tentokrát mne moc potěšila Lucinka. Není moc na maso. Ale tentokrát si přidala maso a omáčku dvakrát. To je ta největší odměna pro kuchařku :-) No a Pepánek, ten je zase na noky....




Krásné odpoledne Vám všem!



Vaše Radka









2 komentáře:

  1. To mám ráda, ale radši brambor nebo rýži:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajko, já zase šla do obchodu pro těstoviny, ale když jsem tam uviděla noky, dostala jsem na ně takovu chuť, že se nedalo jinak :-) Hezký víkend! Radka

      Vymazat