čtvrtek 5. února 2015

Jablečný nepečený zákusek

Krásné odpoledne! Dnes jsem se nechala inspirovat slovenskými stránkami Bonvivani  . Na stránky jsem zabrouzdala už mnohokrát a mohu vřele doporučit. Je tam veliké množství krásných receptů s úžasnými fotografiemi. Dnes jsem vybrala nepečený jablečný zákusek, jen jsem udělala menší úpravy a pozměnila množství použitých surovin. Takže pokud vás tento zákusek láká, můžeme se do něj s chutí pustit.

Suroviny:

1 kg jablek, šťáva z 1/2 citronu, třtinový cukr, vanilkový lusk, mletá skořice, sáček dortové želatiny,  0,5 l smetany ke šlehání, 300 g lučiny, lžíce cukru moučka, cukrářské piškoty


Nejprve si oloupeme jablka a nahrubo nastouháme. Přidáme šťávu z půlky citronu, lžíci třtinového cukru, vanilkový lusk a cca lžičku mleté skořice a vše podusíme. Odstavíme z plotny a podle návodu na sáčku si připravíme želatinu, kterou ještě teplou smícháme s jablky a nalijeme do hlubokého plechu, který jsme si vyložili alobalem a necháme stuhnout a zcela vychladnout. Poté vyšleháme šlehačku společně s cukrem moučkou a jakmile máme smetanu vyšlehanou, přišleháme ještě lučinu, krémem potřeme připravenou jablečnou želatinu a nakonec navrstvíme cukrářské piškoty a necháme minimálně 2 hodiny stuhnout v ledničce. Před servírováním si zákusek překlopíme na tác, aby byla jablečná vrstva nahoře, nakrájíme a podáváme :-)








Už se těším, až si dnes odpoledne s dětmi sedneme ke světovému poháru v biatlonu a na zákusku si pochutnáme....



 Krásný zbytek dnešního dne!



Vaše Radka


6 komentářů:

  1. Ahoj Radka. V podstate jednoduché a určite vynikajúce. Vyskúšam aj ja. Jabĺčiek máme v pivnici ešte dosť. Pozdravujem. Dana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dano, moc Ti děkuji za Tvou návštěvu! Ano, přesně proto jsem po tomto receptu sáhla. Je jednoduchý, rychlý, pokud pominu čas, kdy se musí chladit :-) A přesně to jsem dneska potřebovala. Krásný zbytek dne! Radka

      Vymazat
  2. Radunko, ten vypadá božsky..určitě vyzkouším..úplně se mi sbíhají sliny! Krásný večer Inka..Radu, mimochodem, už pářu:o))..dělám ještě jedno stejné srdce, které potřebuji, protože z těch srdíček chci dělat takový šál na stůl ..no a já na jedné straně zapomněla lístečky a nesešla se na konci..myslela jsem, že mě raní mrtvice..půlka musí pryč:o))..tak mám o hezký večer postaráno!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko, kdybys mě viděla, jak jsem na něj pořád chodila do ledničky, hotové neštěstí :D A Lucinka ho prý chce na narozeniny a to je co říct :-) Měj se krásně! Radka

      Vymazat
  3. No ten vypadá naprosto fantasticky...mnam...
    děkuju Raduško za recept...
    Měj se krásně.
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, já děkuji Tibě! Krásný večer! Radka

      Vymazat