sobota 14. března 2015

Krůtí steaky s variací salátů, rajčátky a datlovo - pomerančovou zálivkou


Krásný večer moje milé!



Nejdříve posílám všem krásné pozdravy - tento týden jsem blog poněkud šidila a ani jsem nenakukovala k vám - musím to napravit. 
Včera si pro dětičky přijeli babička s dědečkem a my jsme měli s manželem čas pro sebe.
Vyrazili jsme na večeři a do kina a dnes jsme lezli z postele až ve tři čtvrtě na 10 :-)
Krásně jsme si odpočinuli - oba jsme to potřebovali. 
Vychutnali jsme si po dlouhé době společnou snídani ve dvou a k obědu jsme si připravili jen takovou rychlovku. 
Pokud budete mít chuť, můžete ji také zkusit...


Suroviny:

krůtí steaky, olej, sůl, pepř, cherry rajčátka, variace salátů - čekanka, ledový salát, endivie, hermelín, pažitka, na zálivku datlový sirup, citronová a pomerančová šťáva, olivový olej, sůl



Krůtí prsa nakrájíme na plátky a pěstí poklepeme, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem. Na pánvi rozpálíme olej a steaky po obou stranách osmahneme.
Mezitím si připravíme salát. 
Saláty omyjeme a ručně natrháme na menší kousky. 
Rajčátka omyjeme a pokrájíme na čtvrtinky. 
Hermelín si nakrájíme na menší trojúhelníčky. 
Připravíme si zálivku. 
Do misky dáme lžíci datlového sirupu, lžíci olivového oleje, lžíci citronové a pomerančové šťávy, osolíme a důkladně prošleháme metličkou, aby se směs krásně propojila.
 Na talíř naservírujeme variace salátů, poklademe rajčátky, zalijeme zálivkou, poté na salát položíme kousky hermelínu a ještě posypeme pažitkou. 
Nakonec přidáme steaky a můžeme podávat. 
Pokud také jako já máte v plánu odlehčovat po zimě svůj jídelníček, myslím, že tohle by mohl být ten pravý oběd pro Vás.
 Manžel měl ke všemu ještě hranolky, jemu by asi jen zelenina nestačila :-)







Teď už vám přeji příjemně strávený večer a zítra si užijte neděli. 
My máme pro děti připravené překvápko. 
Už když jsme byli nemocní, moc chtěly jít do kina na Sponge Boba, ale bohužel to nevyšlo.
Takže zítra budou určitě nadšené!




Mejte se prima!



Vaše Radka

12 komentářů:

  1. Je fajn, si udělat jednou za čas takovýto vyjímečný den či jen večer. Dobíjí to baterky! :-) Jídlo vypadá dobře ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrejko, myslím, že jsme si je dobili hezky, tak jsem zvědavá, na jak dlouho nám to vydrží :-) Krásný večer a hezké pozdravy! Radka

      Vymazat
  2. Vypadá to opravdu luxusně!
    Hezký zbytek víkendu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klárko, moc Ti děkuju! Užij si krásný nedělní večer a prima začátek pracovního týdne! Radka

      Vymazat
  3. Radko,i takový den je někdy potřeba si s radostí užít:-)
    Hezkou neděli,Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, snažili jsme si ho užít plnými doušky. Tím, že to není moc často, si toho vážíme! Měj se hezky! Radka

      Vymazat
  4. Vypadá to lákavě...Někdy je potřeba úplně vypnout a vše nechat plavat...Ahoj a hezkou neděli, i když u nás na Jižní Moravě stále prší....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ilonko, u nás dneska taky byl uplakaný den, ale nastávající týden by nás měl zase překvapit příjemnými teplotami, tak už se těším. Užij si krásný večer a děkuji za návštěvu! Radka

      Vymazat
  5. Radka, krasne ste si to uzili...obcas aj to treba :-) A steak vyzera vyborne...a je krasne nafoteny :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katie, moc moc Ti děkuji, no, být to častěji, dobře bych si na to zvykla :-) Měj se krásně! Radka

      Vymazat
  6. Radu, měli jsme skoro stejný oběd :o) Steaky jsem měla naložené v bylinkách a olivovém oleji, tak jsem je jen ogrilovala, upekla bramborové plátky a pak už jen trocha grilované zeleniny s trochou pesta - mňam, ale chutnalo by mi i u vás!
    Hezké odpoledne. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiši mňam, my dvě máme opravdu velmi podobně naladěné chuťové pohárky :-) Měj se krásně a příjemný večer a prima start do nového pracovního týdne! Radka

      Vymazat