čtvrtek 2. dubna 2015

Hráškový krém s řapíkatým celerem a bazalkovým pestem

Dnes vás zdravím ještě jednou.....


Máme zelený čtvrtek a podle tradic se tento den měla jíst pouze zelená strava, 
aby byl člověk celý rok zdravý. 
Sice jsme celý den pouze "zelenou" nejedli,
 přesto jsem k večeři přeci jen připravila alespoň zelenou polévku...



Suroviny:

4 stonky řapíkatého celeru, 400 g vyloupaného hrášku nebo mraženého, olivový olej, 2 lžičky bazalkového pesta, 2 stroužky česneku, sůl, čerstvě mletý pepř



V kastrolu si rozpálíme lžíci olivového oleje
 a osmahneme na něm do lehce zlatova 
na proužky nakrájený řapíkatý celer. 
Potom přidáme hrášek, 
zalijeme 1 a půl litrem vody,
 přidáme prolisovaný česnek a bazalkové pesto,
 osolíme a opepříme 
a vaříme do změknutí celeru a hrášku.
 Poté ponorným mixerem důkladně rozmixujeme na hladký krém,
 případně ještě dosolíme 
a můžeme podávat s plátkem mozzarely.







Jidáše jsem letos bohužel nezvládla, 
ale o víkendu se pustíme do jiného velikonočního pečení.
Mějte se moc hezky a užijte si příjemný večer!



Vaše Radka

8 komentářů:

  1. Radku,
    jidáše jsme pekla poprvé a doslova mi mizí z plechu před očima ;-)
    Na řapíkatém celeru za syrova teď doslova ujíždím !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilčo, také jsem syrový řapíkatý celer ujídala, moc mi chutná! Krásný prodloužený víkend a Velikonoce! Radka

      Vymazat
  2. Radu, polévka vypadá fantasticky. L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lidko, mockrát Ti děkuji a přeji krásné Velikonoce! Radka

      Vymazat
  3. Dělám podobnou ale bez řapíkatého celeru, ráda vyzkouším obměnu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bětko, já řapíkatý celer do krémových polévek dávám moc ráda, a dokonce dělám i pouze z něj. Přeji krásné Velikonoce! Radka

      Vymazat
  4. Opět by mi chutnalo...
    Posílám pozdravy Radu! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, také jsme si moc pochutnali, krémové polévky, to je naše! Krásné Velikonoce! Radka

      Vymazat