sobota 25. července 2015

Brokolicový quiche

Krásné odpoledne!



Lucinku a Pepánka jsme si přivezli na víkend domů, 
abychom si je trochu užili. 
Jinak již týden tráví u babičky a dědy a ještě i příští týden tam budou.
Určitě to znáte, když děti nevidíte.
Snažíte se jim pak tu absenci nějak vynahradit.
Proto jsem se jich zeptala, co by si daly dobrého k obědu.
A Pepánek měl chuť na brokolicový quiche. 
Pro Lucinku to bude premiéra, minule nebyla doma, tak jsem zvědavá, jestli bude mít úspěch jako u Pepánka.


Suroviny:


Těsto
 

1 a čtvrt hrnku hladké mouky, půl lžičky soli, 100 g vychlazeného a nastrouhaného másla, 4-5 lžic studené vody

Náplň
200 ml smetany ke šlehání, 3 vajíčka, půl lžičky soli, 2 hrsti strouhaného parmazánu,  středně veliká brokolice, 
2 stroužky česneku, pepř


Nejprve si připravíme těsto. 
Mouku smícháme se solí, přidáme nastrouhané máslo, 
promícháme a poté přidáme po lžicích vodu 
a zpracjeme důkladně v těsto. 
Těsto dáme do fólie a necháme v lednici cca 1 hodinu odpočinout.


Těsto vyválíme, kulatou formu o průměru cca 28 cm  si vymažeme máslem 
a vyválené těsto do formy přeneseme
 a po stranách opatrně přitlačíme ke stěnám kulaté formy.

 Poté si připravíme náplň. 
 Do misky si dáme smetanu ke šlehání, přidáme vajíčka, sůl, pepř a promícháme vidličkou.
Brokolici si uvaříme ve slané vodě do měkka, 
necháme vychladnout a rozmačkáme na jemno.
 Stroužky česneku prolisujeme.
 Česnek, brokolici a 2 hrsti parmazánu přidáme do smetanové směsi, důkladně promícháme a nalijeme na těsto. 
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 220 stupňů cca 25 minut.
Koláč necháme cca 15 minut vychladnout
 a můžeme podávat. 
 






Brokolicový quiche je stejně tak vynikající jako špenátový.
 A já vím, že bude patřit k našim oblíbeným receptům.

Užijte si krásný víkend!

Vaše Radka

6 komentářů:

  1. Radu, vypadá úžasně, už jsem si opsala recept, určitě ho vyzkouším ..... přeji ti krásnou sobotu a neděli ..... Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marki, mockrát Ti děkuji! Krásný letní slunečný den! Radka

      Vymazat
  2. Radu, tady zase přibylo dobrého jídla - mňam! Quiche u nás tedy vede špenátový, event. s kouskem lososa, ale proč neudělat malou změnu. Moc se mi líbí ty citronové brambory!
    Měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, s tím lososem to budu muset vyzkoušet, protože lososa já mám moc ráda! Měj se krásně a moc Ti děkuji na mail. Jen co bude více času, napíšu Ti! Měj se krásně! Radka

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Ilu, rádo se stalo! Hezké pozdravy na Moravu! Radka

      Vymazat