neděle 27. září 2015

Krémová bramborová polévka s hladkolistou petrželí




Krásný podvečer - dnes podruhé :-)

Možná to znáte také. 
Občas vás honí mlsná, 
ale v lednici není zrovna to, co by dokázalo uspokojit vaše chuťové pohárky.
 A tak vymýšlíte, co z toho, co máte doma,
honem rychle připravit. 
A protože jsou u nás velmi oblíbené krémové polévky, 
bylo rozhodnuto.


Suroviny:


4 větší brambory, 2 mrkve, 2 petržele, menší svazeček hladkolisté petržele, sůl, olivový olej, čerstvě mletý pepř, 3 větší stroužky česneku, olivový olej,1 l vody nebo zeleninového vývaru 



Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.
 V kastrolku rozpálíme lžíci olivového oleje 
a kořenovou zeleninu na něm zlehka orestujeme do zlatova. 
Poté zalijeme vodou nebo vývarem, 
přidáme oloupané a na kostky oloupané brambory, 
sůl, pepř, stroužky česneku, nasekanou petržel a necháme pod pokličkou vařit do změknutí.
 Poté ponorným mixerem umixujeme na hladký krém a
na suché pánvi orestujeme anglickou slaninu.
 Na talíři polévku dozdobíme slaninou a nasekanou petrželí.










Prima zbytek dne!


Vaše Radka
 

3 komentáře:

  1. To je dobrot...mňam!
    Radu, měj se moc hezky! Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Hmmm .... jak je tam slaninka, to nepohrdne ani můj muž:-))

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Radu...co příspěvek to dobrota...děláš mi chutě.
    Hezké podzimní dny, pá Jana

    OdpovědětVymazat