středa 2. dubna 2014

Koblížky ve skořicovém cukru

Koblížky jsou věčná klasika a protože milujeme chuť a vůni skořice, koblížky ve skořicovém cukru jsou pro nás jasnou volbou a málokdy nějaký zůstane :-) Když jsem hledala recept na základní těsto, našla jsem jeden v Apetitu, kde o nich píší, že jsou to ty nejlepší koblihy a je to skutečně tak.

suroviny: 500 g hladké mouky, 40 g krupicového cukru,40 g másla,4 žloutky,30 g droždí,3 lžíce rumu,250 ml vlažného mléka,špetka soli,nastrouhaná kůra z jednoho citronu, olej na smažení, na obalení asi 250 g cukru krupice a 2 lžičky skořice

Nejprve z droždí, pár lžic vlažného mléka a trošky cukru necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mezitím si utřeme máslo se zbylým cukrem do pěny a postupně zašleháme žloutky. Přidáme kvásek, rum, sůl, nastrouhanou citronovou kůru, mouku a zbytek mléka a zpracujte na hladké těsto. Přikryjeme a  necháme na teplém místě ještě 3/4 hodiny kynout. Když máme těsto nakynuté, rozdělíme si ho na menší hromádky a tvarujeme kuličky, které budeme smažit. Že je olej správně rozpálený poznáme tak, že pokud hodíme kousíček těsta, olej nám začne prskat. Koblížky smažíme dozlatova a ještě horké obalujeme v cukru smíchaném se skořicí.  


Žádné komentáře:

Okomentovat