čtvrtek 3. dubna 2014

Pomazánka z pečeného česneku s opraženými mandličkami

Nevím, jak je to u vás doma, ale u nás je česnek hojně využíván, máme ho moc rádi. Česnekovou pomazánku s majonézou zná určitě každý, ale tohle je zdravější, odhlehčenější verze. Když jsem hledala jednou nějaké zajímavé, netradiční pomazánky, narazila jsem na ní na mém oblíbeném blogu Delicious blog. A když jsem poprvé ochutnala jemnou chuť česneku a křupavých mandliček, okamžitě si získala nejen můj mlsný jazyk, ale i srdce.

suroviny: 1 celá palička česneku (nemusím asi připomínat, že český je ten nejlepší), 125 g tvarohu, 125 g lučiny , 1 lžíce bílého jogurtu, hrst mandlí, sůl, pepř


Na paličce česneku si seřízneme vršek, zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby na 30 až 40 minut. Mandle si na pár minut nasucho opražíme. V misce si smícháme tvaroh, lučinu a lžíci jogurtu, přidáme vymačkaný pečený česnek, osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem a můžeme mazat na pečivo. Na vrch ještě posypeme praženými mandličkami. 




Žádné komentáře:

Okomentovat