Dnes jsem tu už psala, že máme u nás doma jahodové hody :-) Byla jsem navštívit mrazák, zda už jsou nanuky zmrzlé a hurá, je hotovo! Když se mi po menším zápolení s formou podařilo nanuky vysvobodit, vykoukla na mě krásně rudá barva se zrníčky jahod a já si hned vzpomněla na jahodovou dřeň, kterou jsem měla ráda jako malá holka. Ruce a pusu jsem měla umatlanou, ale šťatná, že si mohu pochutnat na něčem tak božském, jako jahodová dřeň byla. A pokud zrovna byla doma ještě šlehačka, nemělo to vůbec chybu.
Nanuky jsou úplně jednoduché a pokud máte rádi jahody, tady je recept na jahodové nanuky s citronovou šťávou.
Suroviny:
300 g omytých jahod, 3-4 lžíce cukru krupice, šťáva z půlky citronu a zhruba jedna decka vody
Omyté jahody si umixujeme s cukrem, přidáme citronovou šťávu a vodu, nalijeme do formiček a necháme zmrazit. Množstvíje uvedeno na 6 ks nanuků.
Vidíte, že je to opravdu, opravdu velmi jednoduché a pokud máte rádi mátu, můžete do zmrzliny přidat i kousky natrhané máty.
Přeji Vám příjemně strávený večer
Radka
Pěkné tyčky mají nanuky:-) Taky jsem dělala, ale formičky se časem nějak záhadně poztrácely:-)) Tak dělám jen dřeň, do kelímku:-))
OdpovědětVymazatAjka
Ajko, děkuji moc! Tyčky jsou barevná brčka od Green Gate. Jinak já mám naštěstí silikonovou formu v kuse. Takže buďto zůstane vše, nebo vše ztratíme :-)
VymazatKrásné odpoledne! Radka
...tak to vypadá skvěle...a jistě i chutná...Krásný večer.Věrka
OdpovědětVymazatVěrko, moc děkuji za návštěvu a za komentář! Akorát si jdu jednoho dát, děti jsou fuč :-) Radka
VymazatMiluju ovocné zmrzliny, vypadají úžasně!!
OdpovědětVymazatDěkuji moc, já taky, a pak oříškovou :-) Krásný den Radka
VymazatRadu, už se těším až je taky vyzkouším. Jahody kvetou hodně, tak snad bude pořádná úroda
OdpovědětVymazathezký den Majka
Z vlastníé zahrádky, jsou z vlastní zahrádky. Já doufám, že nás naši taky pordarují :-) Hezký zbytek dne! Radka
VymazatRadko, tyhle nanuky milujeme !!! Příště je musím vyzkoušet s tím citrónem ... já je dělám bez něj .... Marki
OdpovědětVymazatMarki, právě minule, jak jsi o tom psala, tak jsem to četla dětem a oni mi řekly, ať je udělám taky :-) Ale napadl mě ještě ten citron. Takže děkuji za tip! Krásný večer! Radka
VymazatRaduško, pro příště zkus tu formu před vyjmutím polít teplou nebo horkou vodou, ona ta zmrzka povolí a jde krásně vytáhnout :)
OdpovědětVymazatBaru, děkuju Ti za tip, já už jsem to pak krátce zahřívala a jde to opravdu lépe. Užse těším na další příchuť :-) Radka
Vymazat