Krásný pátek! Krémové polévky jsou naše oblíbené. I když to nevypadá, jsou velmi variabilní. Dnes jsme si doma připravili krémovou polévku z mrkve, řapíkatého celeru a cizrny. Krémová polévka by šla zjemnit i troškou smetany, ale já tentokrát zvolila odlehčenější verzi bez smetany.
Suroviny:
3 lžíce olivového oleje, 4 stonky řapíkatého celeru, 2 větší mrkve, šťáva z citronu, sůl, čerstvě mletý pepř, 1/2 plechovky cizrny
Nejprve si v hrnci rozpálíme 3 lžíce olivového oleje, řapíkatý celer si nakrájíme na kousky a mrkev na půlkolečka. Zeleninu na oleji zprudka osmahneme do zlatova a zalijeme litrem vody a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem. Vaříme, dokud není zelenina měkká. Poté přidáme 1/2 plechovky cizrny a zakápneme troškou citronové šťávy a necháme ještě prohřát. Poté tyčovým mixerem důkladně rozmixujeme na hladký krém. Můžeme zjemnit smetanou, dochutíme solí a podáváme s osmahnutými krutonky, případně se snítkou kopru.
Krásný nadcházející víkend!
Vaše Radka
Radu, ta vypadá moc dobře, je to bleskovka, ráda tvůj recept využiju!
OdpovědětVymazatPosílám pozdravy, Helena
Helenko, já mám krémové polévky ráda i proto, že jsou rychlé :-) Měj se hezky! Radka
Vymazat