neděle 10. května 2015

Jahodový crumble nebo-li krambl s kokosem a mandlemi

Krásné odpoledne!


Pokud máte chuť na něco sladkého,
 poměrně zdravého a ještě k tomu rychlého,
 nešlápnete s kramblem vedle.
Zapečete si prostě ovoce s drobenkou a je hotovo.
Zapéct si můžete v jednotlivých mističkách - tuto variantu jsem zvolila já,
nebo můžete zapéct krambl v jedné zapékací míse najednou
 a dávkovat potom na talíře.
Je to jen na vás, 
jakou variantu si zvolíte :-)
Uvedené množství je na 4 zapékací mističky.



Suroviny:

500 g jahod
  1/2 hrnku třtinového cukru
 1/2 hrnku celozrnné mouky
 1/2 hrnku strouhaného kokosu
1/2 hrnku plátků mandliček
1/4 másla

Ovocesi omyjeme a pokrájíme na menší kousky - 
jahody jsem rozkrájela na 1/4
 a dáme do jednotlivých zapékacch misek.
 Potom si připravíme drobenku. 
Rozpusila jsem si máslo, 
rozpuštěné máslo jsem smíchala s moukou, 
cukrem, kokosem a mandličkami 
a zpracovala v drobenku,
 kterou jsem potom nanesla do jedotlivých mističek na ovoce. Zapékáme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca půl hodiny. 
























Krambl si můžete dát teplý nebo vychlazený, 
se zakysanou smetanou,
 kopečkem zmrzliny 
a nebo prostě a jednoduše jenom tak :-) 


Krásný zbytek neděle!


Vaše Radka
 



18 komentářů:

  1. Krásné fotky a dobrota k tomu :-))... už se těším na jahůdky ze zahrádky ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji! A přesně tak, i když jsou tyhle jahody taky chutné, českým se to nevyrovná! Hezký zbytek dne! Radka

      Vymazat
  2. Radu...děkuji za recept na rychlou dobrůtku....určitě vyzkouším.
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, přesně tak, šup šup a dobrůtka je na světě :-) Radka

      Vymazat
  3. Radi, krásné fotky. Crumble zbožňuju, nejčastěji dělám z jablek, ale dělala jsem i z hrušek a ze švestek. Jahodový mám v plánu ... takže jsi mě inspirovala ;-) a taky ještě borůvkový a rebarborový ... to bude cukru, než to všechno vyběhám bude pěkně trvat :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alčo, o cukru mi radši ani nemluv. Ale kdo by odolal :-) Měj se krásně! Radka

      Vymazat
  4. Bude asi mooooc dobré :-), já dnes jen jahody s cukrem a se šlehačkou :-)), měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sonio, tak to já bych si zase dala tu tvou dobrůtku :-) Krásné pozdravy! Radka

      Vymazat
  5. Vypadá to úžasně, navíc krásně nafoceno...skoro slintám:o))..krásný nový týden.Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko, jen mě mrzí, že jabloňky už byly odkvetlé :-) Měj se krásně! Radka

      Vymazat
  6. Radu, taky je moc ráda peču, pokaždé jiné a vždycky vynikající! Moc chválím nádherné fotky z Prahy a maminkovský příspěvek - co dodat, pravdivé, dojemné, moc krásné!
    Měj pěkný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, mockrát Ti děkuji! Já crambl pekla poprvé, chtěla jsem původně dělat z rebarbory, ale v obchodě byla oschlá a nevypadala hezky. Měj se krásně a hodně hezkých pozdravů! Radka

      Vymazat
  7. Ráďo, máš to moc krásné, úplně jsem na tu dobrotu dostala chuť :-)
    Moc zdravím Anny

    OdpovědětVymazat
  8. A je... Další dobrota kterou budu muset vyzkoušet :-)

    OdpovědětVymazat