pondělí 20. července 2015

Minirolky ze sušeného hovězího masa s česnekovým krémem



Dnes cestou z práce jsem potkala bývalou kolegyni.
Jeli jsme spolu městskou 
a měly jsme i společnou cestu do obchodu.
V uzeninách na mě přímo volalo sušené hovězí maso.
I když si ho nedopřávám často,
 tahle chuť lahodí mému jazyku.
Neodolala jsem tedy a trošku si ho koupila.
Když jsme se potom rozešly,
 chtěla jsem skočit ještě koupit zeleninu a tu mě něco osvítilo.
Co takhle si připravit z masa rolky?
A recept byl na světě...
Uvedené množství bude stačit pro 2 osoby


Suroviny:


10 dkg sušeného hovězího masa v plátcích, 2 mističky gervais, sůl, pepř, stroužek česneku, rukola


Ze gervais, špetky soli, trošku čerstvě mletého pepře 
a prolisovaného česneku připravíme krém. 
Krém si dáme do cukrářské pistolky nebo zdobícího pytlíku 
a na plátky sušeného masa vstřikujeme krém. 
Rolky zavineme.
Podáváme s lístky rukoly a bagetkou.























Rolky budou výborné jako předkrm nebo chuťovka k vínu.



Mějte se krásně!


Vaše Radka

6 komentářů:

  1. Raduško, vypadá to fakt senzačně.
    Martina ☼

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, moc moc Ti děkuji! Měj se krásně sluníčkově! Radka

      Vymazat
  2. Chutnalo by mi sladké i slané, díky za inspiraci.
    Radu, měj hezké letní dny, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, rádo se stalo! Posílám krásné letní pozdravy! Radka

      Vymazat
  3. Raduško, no, myslím, že 10g by bylo fakt hodně málo, ale nechci být urýpaná. Mňam, vypadá to moc krásně, mám ráda i šunkovou rolku, takovou tu svatební klasiku, určitě si ji udělám..
    krásný teplý den Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, jakápak urýpaná, ještě že jsi na to přišla, už jsem to upravila :-) Jsem moc ráda, že mám takové všímavé čtenářky! Klasiku mám taky ráda, a tohle byl fakt fofr nápad! Měj se krásně! Radka

      Vymazat