sobota 9. dubna 2016

Krůtí rolky s bazalkovým pestem, celerové pyré s parmazánem a kaparová omáčka




Protože mi dnes zbyla ještě chvilka,
přináším vám další recept - tentokrát na krůtí rolky...


Suroviny:
4 plátky z krůtích prsou, olivový olej, sůl, čestvě mletý pepř, bazalkové pesto, 4 lžíce másla, 2 dcl bílého vína, 4 lžičky kapar
pyré: 2 velké celery, sůl, 100 g nastrouhaného parmazánu

Plátky krůtích prsou lehce naklepeme, osolíme, 
opepříme, pomažeme bazalkovým pestem,
 svineme do rolek a spíchneme párátky 
a necháme minimálně půl hodiny odpočinout.
Mezitím oloupeme celer 
a pokrájíme na větší kostky. 
Vložíme do vody, osolíme a vaříme do změknutí.
Na pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje 
a rolky ze všech stran osmahneme do zlatohněda. 
Poté přidáme 2 lžíce másla, necháme rozpustit 
a poté zalijeme vínem, přidáme kapary a necháme chvilku provařit.
 Potom rolky přendáme do pekáčku, přelijeme výpekem 
a překryté alobalem pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů cca 15 minut.
Do měka uvařený celer zcedíme, 
ponorným mixerem rozmixujeme do hladka,
 přidáme nastrouhaný parmazán, osolíme, promícháme.
Upečené rolky vyndáme z pekáčku 
a do pekáčku přidáme ještě máslo, 
necháme rozpustit, zaprášíme hladkou moukou, 
provaříme chvilku a můžeme podávat.










Krásný zbytek dne!


Vaše Radka

1 komentář: