sobota 9. dubna 2016

Polévka z červené čočky s cizrnou



Krásnou sobotu!

Počásí se nám oproti začátku týdne pokazilo,
ale to nic nemění na tom,
že si neužíjeme víkend.
A protože víkend je dobrá příležitost k vaření,
zase jsem si malinko zařádila v kuchyni.
Dnes vám přináším recept na zdravou polévku ne z úplně typických surovin.


Suroviny: 
200 g červené čočky, plechovka cizrny, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 menší cibule na drobno nasekané, sůl, mletý římský kmín,5 stoužků prolisovaného česneku, šťáva z 1/2 limetky, 5 lžic sojového mléka, na ozdobení řeřicha případně plátek slaniny


V kastrolu si rozpálíme 2 lžíce oleje 
a orestujeme na drobno nasekanou cibulku. 
Jakmile zesklovatí, 
přidáme čočku a také orestujeme.
 Poté přilijeme litr vody případně zeleninového vývaru,
 přidáme sůl, česnek, lžičku římského kmínu, 
 šťávu z půl limetky, 
plechovku cizrny a vaříme do změknutí.
 Poté tyčovým mizerem umixujeme do hladka,
 přidáme 5 lžic sojového mléka 
 a ještě chvilku necháme prohřát, 
dochutíme případně ještě solí. 
Podáváme s nastříhanými stonky čerstvé řeřichy 
případně plátkem orestované slaninky. 










Přeji krásný odpočinkový víkend!


Vaše Radka

Žádné komentáře:

Okomentovat