sobota 6. srpna 2016

Hrníčková maková bublanina s blumami




Krásné odpoledne!


Když jsem se dnes Pepánka zeptala,
co mám upéct,
jeho odpověď zněla jasně:
Bublaninu a nebo makovec.
A tak když jsem na stránkách Bonvivani našla recept na makovou bublaninu,
přání bylo splněno na 100 % a to hned dvakrát.
A protože švestky,
které měly v obchodu nebyly nic moc,
ale zato blumy se na nás usmívaly už z dálky,
bylo jasné,
že si dnes upečeme makovou bublaninu s blumami.


Suroviny:

1 hrnek mletého máku, 1, 5 hrnku polohrubé mouky,
1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, 0,5 hrnku oleje,
2 vajíčka, 1 prášek do pečiva, 4 blumy, hrubá mouka a máslo na vymazání a vysypání plechu


Do misky si dáme mletý mák, mouku, prášek do pečiva a cukr, přilijeme mléko a olej
a nakonec přidáme vajíčka.
Vše důkladně promícháme
a vylijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech.
Blumy omyjeme, osušíme a zbavíme pecek,
nakrájíme na menší kousky a poklademe na těsto.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů
cca půl hodiny.





















Hezkou sobotu!


Vaše Radka




PS: Tohle je ta nejlepší bublanina, kterou jsem kdy jedla :-)


            

              

                     

                    

                 

         

       

6 komentářů:

  1. Vypadá dobře. A můžu potvrdit, že pečení podle Bonvivani je super, ještě mě žádný recept nezklamal :-)
    Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarko, já jsem receptů podle nich zatím moc nevyzkoušela, ale když už opravdu nevím co by, tak tady se vždy super inspirace vždy najde! Hezký večer!

      Vymazat
  2. Radka vyzerá naozaj krásne a mak je navyše veľmi zdravý. Určite vyskúšam. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrej, moc děkuji! Blahořečím teď Pepánkovi za jeho přání, protože tohle zařadíme do naší domácí kuchařky :-)

      Vymazat
  3. Jejda, to vypada hodne jedle:-)Miluji bublaninu a miluji mak, pro mne tudiz skvela kombinace :-)Dekuji za recep, urcite vyzkousim:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janas, určitě ho zkuste co nejdříve, navíc přichází přesně čas, kdy se tenhle recept hodí :-)

      Vymazat