Brokolice patří k naší oblíbené zelenině. I když je pravdou, že od určité doby ji mám ráda spíše zapékanou, než je tak povařenou. Takže pokud i vy ji máte rádi, zde je recept na výborný brokolicový nákyp. Je dobrý nejen teplý, ale i za studena, třeba jako dobrá svačina při práci na zahrádce :-)
Suroviny:
1 brokolice, cca 15 dkg vepřové dušené šunky, cca 10 dkg sýru eidam, 3
stroužky česneku, strouhanka, zakysaná smetana, 2 vajíčka, sůl, pepř,
máslo na vymazání pekáčku
Nejprve si dáme povařit brokolici (na jednotlivé růžičky) na skus v osolené vodě. Mezitím si pokrájíme šunku na menší kostičky a nastrouháme sýr. Smícháme společně se zakysanou smetanou, dvěma vajíčky, osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem, přidáme nakrájenou bokolici, prolisovaný česnek a asi hrst strouhanky. Pekáček si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, naneseme směs a necháme zapéct v troubě cca na 180 stupňů,do doby, než na povrchu zezlátne.
Nejprve si dáme povařit brokolici (na jednotlivé růžičky) na skus v osolené vodě. Mezitím si pokrájíme šunku na menší kostičky a nastrouháme sýr. Smícháme společně se zakysanou smetanou, dvěma vajíčky, osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem, přidáme nakrájenou bokolici, prolisovaný česnek a asi hrst strouhanky. Pekáček si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, naneseme směs a necháme zapéct v troubě cca na 180 stupňů,do doby, než na povrchu zezlátne.
Raduš zaujal mě tvůj recept. Už vím co budu mít dnes na oběd.
OdpovědětVymazatMoc jsem si pochutnala, jen eidam jsem nahradila kvalitnějším sýrem.
OdpovědětVymazat