sobota 12. dubna 2014

Pappardelle al limone e funghi

..neboli širší nudle s houbami a citronem. Nedávno jsem si koupila v obchodě tento typ těstovin a protože jsem chtěla vyzkoušet něco nového, hledala jsem, co by šlo připravit. A protože mám ráda žampiony, oslovil mne zrovna tento recept, který jsem našla zde . V pokrmu se krásně spojí svěží chuť citronu, parmazánu a hub. A jak bývá u italské kuchyně zvykem, recept je jednoduchý, rychlý (příprava nám zabere cca 15 minut) a velmi chutný. Rozpis bude pro jednu osobu.



Suroviny:

  100 g těstovin pappardelle, 1 kávová lžička másla, olivový olej, nasekaná menší hrst petrželky, cca lžíce  strouhaného parmazánu, sůl, pepř, asi 2 žampiony, 2 stroužky česneku, šťáva ze 1/4 citronu


Nejprve si přivedeme k varu osolenou vodu. Žampiony si očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme a nastrouháme si parmazán. Omáčku si začneme připravovat až teprve tehdy, když vložíme těstoviny do vroucí vody. Do pánve si nalijeme cca lžičku olivového oleje a přidáme trochu másla a  na 5 minut orestujeme česnek se žampiony. Potom ochutíme solí a pepřem a přidáme citronovou šťávu. Těstoviny si přecedíme, ale v hrnci si necháme trošku vody, kterou potom přidáme s těstovinami na pánev k připravené směsi.  Přidáme nasekanou petrželku, nastrouhaný parmezán a ještě kousíček másla a rychle promícháme. 

Jak vidíte, je to opravdu snadné a rychlé jídlo a já vám přeji dobrou chuť :-)







2 komentáře:

  1. RADKO,
    MÁTE SUPER BLOG.
    VČERA JSEM PODLE VÁS DĚLALA TENTO RECEPT
    A JE MOC DOBRÝ.
    POKUD NEVADÍ TAK JSEM DALA PÁR VAŠICH RECEPTŮ K SOBĚ NA PINTEREST.

    PĚKNÝ DEN .. DENISA ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deniso, moc Vám děkuji, udělala jste mi radost, že se Vám líbí. Teprve začínám, takže ještě úplně nevím co a jak. Naoplátku mám Váš ve svých oblíbených, když jsem hledalaanějaké krásné, kde bych mohla nakukovat :-) A jsem ráda, že jsem dala tip na jídlo, které Vám chutná a určitě nevadí . Hezký zbytek neděle! Radka

      Vymazat