čtvrtek 17. dubna 2014

Pappardelle mascarpone e spinaci

Máme tu zelený čtvrtek, tak co vymyslet za pokrm, aby v něm bylo něco zeleného? Jasně, špenát :-) Ale protože doma ještě není vše připravené a dopoledne jsme navíc měli nějaké zařizování ve městě, opět to musí být něco rychlého. Takže volbou nakonec byly těstoviny pappardele s krémem mascarpone, baby špenátem, česnekem a mascarpóne. A protože manžel domů přijde až večer, připravila jsem si oběd zatím jen pro sebe, druhá dávka bude večer. Takže rozpis bude na jednu porci.




Suroviny:

100 g sušených pappardelle, 150 g baby špenátu pokrájeného na širší nudličky, 3 lžíce krému mascarpone, 3 lžičky strouhaného parmezánu, 2 stroužky česneku, 1 lžička másla, 1 lžíce olivového oleje, sůl, čerstvě mletý pepř


Nejprve si dáme do osolené vody vařit pappardelle - vaří se cca 7 minut. Mezitím si opláchneme, osušíme a nakrájíme na širší nudle baby špenát, rozehřejeme pánvičku, dáme rozpálit lžíci olivového oleje a přidáme lžičku másla. Potom přidáme na širší nudle nakrájený baby špenát a necháme spařit. Špenát nám zůstane krásně tmavě zelený a získá ještě výraznější chuť. Potom přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku, necháme ještě chvilku orestovat. Mezitím si těstoviny přecedíme, ale necháme si cca 2 lžíce vody. Těstoviny s vodou z těstovin přidáme ke špenátu na pánev a dobře promícháme, přidáme 3 lžíce mascarpóne a 3 lžičky parmazánu, opět důkladně promícháme, až se nám mascarpone rozpustí, osolíme a nakonec opepříme čerstvě namletým pepřem a můžeme podávat.


Přeji dobrou chuť :-)



Radka


Žádné komentáře:

Okomentovat