středa 4. března 2015

Zapékané gnocchi se čtyřmi druhy sýrů, smetanou a šunkou serano



Krásné odpoledne! 


Ani jsme se nenadáli a pracovní týden se nám dnes láme do své druhé půlky. 
Od doby, kdy jsem začala chodit do práce, mi čas utíká ještě mnohem rychleji. 
Když vedu ráno Pepánka do školky, vždy vedeme debatu, kolikrát ještě budeme vstávat a kolikrát půjde do školky, než budou dva dny volna. A vždy ho to v pátek překvapí, jak rychle to zase uteklo :-)


Dnes bych vám ráda přinesla opět jeden recept. 
Je skupina lidí, která pokrmy se smetanou a sýrem vůbec nemusí.
A pak je skupina lidí, která tato jídla doslova miluje.
U nás jsou zapékané pokrmy se smetanou opravdu oblíbené, ať už se jedná o zapékané kotlety nebo třeba jen gratinované brambory. Dokonce i u Pepánka si mohu být na sto procent jistá, že nejen že sní to, co mu nandám, ale dokonce si přidá.
Takže pokud patříte také k milovníkům těchto jídel, můžete zkusit třeba toto...


Suroviny:

2 balíčky gnocchi, 500 ml smetany ke šlehání, balíček šunky Serano, kudrnačka, nastrouhané 4 druhy sýrů - eidam, uzený eidam, čedar parmazán - u všech si nastrouhejte zhruba stejné množství


Nejprve si uvaříme dle popisu na obalu gnocchi. Rozpálíme si troubu, gnochci po uvaření přecedíme a přendáme do zapékací misky,na kousky natrháme šunku,  posypeme nastruhaným sýrem, zalijeme smetanou, promícháme a vhodíme nasekanou kudrnačku a pečeme v předehřáté troubě do zahuštění omáčky a na povrchu se nám musí zapéct krustička. Pokrm nesolíme, protože zvolené sýry jsou dostatečně slané, aby vznikla vyvážená chuť.








Od března jsem si dala slib, že začnu odlehčovat svou stravu a večer budu jíst už pouze zeleninu. Ale! Prostě včera nešlo odolat a já musela pár gnocchi ochunat. Z trouby se při pečení totiž linula neskutečně lákavá vůně. Dnes už ale slib dodržím, v lednici už na mě čekají rajčata, pariky a okurky....




Teď už vám přeji krásný zbytek dnešního dne!


Vaše Radka

12 komentářů:

  1. Radka, my s dcérou takéto dobrôtky môžeme každý deň. Takže určite vyskúšam. Robím niečo podobné, len to nezapekám. Omáčku uvarím zvlášť z mlieka, smotanového syra, Nivy a parmezánu a do toho primiešam šunku opečenú na cibulke a s pestom. Vyvarené gnocchi na tanieri prelejem omáčkou. Tiež veľmi chutné. Pekný večer. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrejko, to musí být také výborné, s tím pestem by mě to nenapadlo, děkuji moc za tip! Krásný víkend! Radka

      Vymazat
  2. Raduško, máme také tato jídla rádi. A vůbec se neomezuj. Když si dáš večeři včas, tak se nemusíš bát o linii. Měj se prima, Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, teplé jídlo mám v práci, takže večeruž raději ano. Alena druhou stranu mám ráda zeleninu, takže mi to nevadí a občas zahřešit můžu. Krásný víkend! Radka

      Vymazat
  3. Radka, ja cestoviny môžem tiež vždy a všade. :) A syry tiež. Musí to byť výýýýýýýborné. :) Ahoj. Dana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dano, opravdu bylo, ta chuť nekolika druhů sýrů se krásně promísila a se smetanou to prostě nemělo chybu :-) Posílám hezké pozdravy! radka

      Vymazat
  4. Smetanu milujeme a hodně ji používám v pokrmech. Podobné jen nezapečené dělávám taky. Dala jsem si stajný slib, ale moc mi to nejde. Ráda vařím, pak nakrmím rodinu a pak sama neodolám :-(, Kája.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kájo, koukám, že jsme na tom všechny stejně. Teď ale chci, tak se mi to celkem daří, ale o víkendu vím, že budu hřešit :-) Ale lepší, než se týrat za každou cenu. Do léta je ještě času dost :-) Krásný večer! Radka

      Vymazat
  5. S tím odlehčením stravy si to říkám taky každý den a zatím NIC.Když já jsem zase na sladké...ACH JO...PA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, já se zatím držím, a to už pátý den :-) Sladké jsem zatím nahradila jablky a banány a zatím to fungujeAle o víkendu se chystám na cheesecake a tomu tedy taky neodolám :-) Ale téměř nejím přílohy a když, tak jen miniporce a i ty nesním celé a spíš jsem přílohu vyměnila za zeleninu. A zatím se cítím skvěle, nemám chutě, ani hlad. Tak přeji pevnou vůli! Radka

      Vymazat
  6. Radu, tak to jsem na tom stejně. Vždycky něco uvařím, jakože pro chlapy, ale kdo by pak odolal, že :o)
    Děkuji za skvělý nápad, už teď vím, že u nás bude servírován s velkým úspěchem.
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, to je přesně ono. Člověk to jen chce ochutnat, zda je vše dobře ochucené a nechybí tomu něco a pak se tak naladí, že prostě dalšímu soustu nemůže odolat :-) Jsem moc ráda, že se Ti nápad líbí. Krásný večer a nadcházející víkend! Radka

      Vymazat