Pokud mám upéct něco na oslavu, ať už jsou to narozeniny nebo svátek a má přijet návštěva, která je milovníkem čokolády, mám většinou jasno. Chuť čokolády sice není dominantní, ale krásně doplňuje chuť tvarohu. Jako malá jsem milovala Míša řezy, ale já vám dnes přinesu recept na jiné tvarohové řezy. Recept není můj, opsala jsem ho z tolikrát zatracovaného mimibazaru. Ale i tam můžete najít recepty, se kterými si prostě ostudu neuděláte. Jen musíte přemýšlet a ne vařit nebo péct jako pejsek a kočička :-) Takže pokud je vaší oblíbenou kombinací čokoláda, zakysaná smetana a tvaroh, můžete se se mnou do těchto řezů pustit.
Suroviny:
Korpus:
2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek (250 ml) moučkového cukru, 2 vajíčka, 1 prášek do pečiva,
1 lžíce domácího vanilkového cukru, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 1 lžíce kakaa, 2 lžičky rozpustné kávy, mouka a máslo na vymazání a vysypání plechu
Tvarohový krém:
půl l mléka, 2 vanilkové pudinky, 2 tvarohy ve vaničce, 125 g másla, cukr a rum dle chuti
Poleva:
2 zakysané smetany, 1 kvalitní minimálně 70% čokoláda
Na ozdobení ještě půl tabulky čokolády
Nejprve si máslem vymažeme a potom hrubou moukou vysypeme plech. Poté smícháme suroviny (krom kávy a kakaa) na korpus a důkladně zamícháme. Polovinu těsta nalijeme na plech. Do zbytku poté zamícháme rozpustnou kávu a kakao, znovu zamícháme a nalijeme na předešlé těsto a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů. Zatímco se nám korpus peče, připravíme si krém. V mléce uvaříme pudink a hned do horkého zašleháme změklé máslo, cukr a potom přidáme postupně tvarohy a rum dle chuti a opět šleháme. Krém potom namažeme na upečený vychladlý korpus. Nakonec přijde poleva, kterou si připravíme tak, že rozpustíme čokoládu a smícháme se zakysanou smetanou a řezy. Vršek řezů posypeme nastrouhanou čokoládou.
Řezy jsou výborné a uvidíte, že se po nich budete olizovat
Krásné podzimní odpoledne!
Vaše Radka
Radu, zákusek vypadá krásně a lákavě.právě popíjím kávičku a takový by se mi teď a tady hodil:o)...měj se moc krásně..už jsi pracovní? Děti už jsou zdravé?
OdpovědětVymazatMilá Inko, tak přeji, aby kávička chutnala i bez zákusku :-) Inko, radši nemluvit. Lucinka byla v pondělí už ve škole, Pepánek ve středu. A hned ve středu jsem si ho odpoledne vyzvedla, dovedla dom a už měl teplotu, večer horečku skoro 39. Takže ode dneška jsem opět na paragrafu - Lucinka má začínající zánět ucha + zánět spojivek, Pepánek má afty v krku a horečky, naštěstí streptokok se nepotvrdil a má virozu a já mám další atb na zánět močových cest. Takže se nám opravdu nedaří :-(
VymazatMňááááám, to bych mohla, teda nemohla :(, ale vypadá to luxusně!!
OdpovědětVymazatAj, co to čtu...tak hlavně ať jste brzy zdravý, a přeji moc zdraví! páááá Š.
Štěpánko, děkujeme moc! No, bohužel se začátek mé pracovní "kariéry" moc nevyvedl, ale prý to atak bývá :-( Jak píšeš, hlavně, abychom se z toho brzy všichni dostali. Měj krásný víkend! Radka
VymazatUž mi zas děláš chutě .... ale teď už péct nepůjdu:-)))
OdpovědětVymazatAjko, kdybys v tuhle chvíli šla péct, tak bych padla na záda obdivem :-) papa Radka
VymazatRadu, to vypadá bájo, takovýhle recept neznám a určitě vyzkouším.
OdpovědětVymazatkrásný den Majka
a ať jste už brzy zdraví
Děkujeme moc Majko! Papa Radka
Vymazatje rano, pijem kavu a slintam : ))) odkladam receprik, urcite sa raz zide, pa Zuzana
OdpovědětVymazatNo, já občas také slintám, když pak někde něco krásného prohlížím a po ruce není ani tatranka :-) Měj se krásně!Radka
VymazatČokoláda a tvaroh, to je to pravé pro naše Adama - píšu si Radu a děkuji!
OdpovědětVymazatHezký víkend, Helena
Helenko, není vůbec zač :-) I Tobě krásný víkend! Radka
VymazatHani, já bohužel nekafíčkuji, takže radši k čaji :-) Měj se krásně! Radka
OdpovědětVymazatRadu, vypadá to naprosto famózně, určitě vyzkouším, děkuji za inspiraci :) a přeji krásný večer!
OdpovědětVymazatRenata
Až dnes jsem vyzkoušela a je to bezchybné.
OdpovědětVymazatje výborná doporučuji všem. Každému chutnala. Děkuji za recept
OdpovědětVymazatDaší: Vše je v pohodě, samozřejmně, že jej zkusím vytvořit, doufám, že se mi povede tak krásně, jen mne zaráží v ingrediencích "domácí vanilkový cukr". To si jej mám doma sama připravit, že písek cukr s vanil.extraktem? Používám vanil.cukr kupovaný. Děkuji za odpověď.
OdpovědětVymazatDobry den. Vyzera skvelo...mam ale otazocku...aky rozmer plechu pouzivate? Za odpoved dakujem pekny den. Kika
OdpovědětVymazatKiko, omlouvám se, že odepisuji až dnes. Jedná se o klasický velký rozměr plechu. Hezký večer
VymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazat