Jak využít skořici v kuchyni? Existuje veliká řada možností nejen při vaření, ale především při pečení. Skořice patří dle mého vedle vanilky k nejtypičtějšímu koření používanému při pečení. Její čas potom nastává hlavně v období podzimu a zimy. Vůni skořice miluji! A pokud se třeba smísí s jablky nebo máslem, potom už nechybí k božské chuti téměř nic. Několik receptů s vyžitím skořice jsem vám tu již napsala a dnes přináším další.
Suroviny:
400 g polohrubé mouky, 1/2 kostky droždí (21 g), 200 ml vlažného mléka, 40 g cukru
krupice, 70 g rozpuštěného másla, 1/4 lžičky soli.
Náplň: 100 g změklého másla, 80 g cukru krupice, 1 lžíce mleté skořice.
Vajíčko na pomazání
Nejprve si z trošky vlažného mléka, rozdrobeného droždí, lžičky cukru a lžičky mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vyběhnout. Do mísy dáme zbytek mouky, cukru, rozpuštěné, ale zchladlé máslo, sůl, vlažné mléko a přidáme připravený kvásek a zpracujeme v těsto, které přikryjeme čistou utěrkou a na teplém místě necháme nakynout. Těsto poté vyválíme na cca 0/5 cm silný plát. Ten pomažeme směsí (smícháme změklé máslo, cukr a skořici), pevně srolujeme do tvaru závinu a ostrým nožem krájíme na zkruba 2,5 až 3 cm silné plátky. Ty pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě chvilinku kynout (mezi jednotlivými kousky musí být větší mezera, aby se nám šneky při pečení nespekly dohromady). Pomažeme vajíčkem, případně posypeme hrubým cukrem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů cca čtvrt hodiny.
Úžasní šneci...a nádherně naaranžované fotografie...ten porcelán je dokonalý!...Krásný nový týden, Radu..
OdpovědětVymazatMilá Inko, mockrát Ti děkuji! Za všechno! A ano, je úžasný, je lehké se do něj zamilovat :-) papa Radka
Vymazatno to je nádhera.. se mi úplně sbíhají sliny :-) máš to krásně nafocené Raduš
OdpovědětVymazatHani, mockrát děkuji! Hezký víkend! Radka
VymazatRadu, já tedy skořici miluji a tudíž si všechno skořicové -.šneci vypadají úžasně!
OdpovědětVymazatLíbí se mi i tvůj citrusový čaj.
Přeji hezký večer a děkuji za mail, ozvu se :o)
Pa, Helena
Milá Helenko, mockrát Ti děkuji! papa a hezký zbytek soboty! Radka
VymazatRadu, já skořicové šneky miluju a taky miluju vůni skořice. Dělám je dost často, moc mě baví jak to doma při pečení voní.
OdpovědětVymazatpřeji krásný den Majka
Majko, taky miluju tuhle vůni a tak trochu ve mě probouzí vzpomínky na Vánoce, které miluju! papa Raka
Vymazatooo áno, vôňu škoricu milujem hlavne v zime... asi preto, že mi to pripomína vianoce, a hlavne...škorica zahrieva... :) pa Zuzana
OdpovědětVymazatZuzko, máme to naprosto stejné :-) Měj se moc krásně! Radka
VymazatOj Raadka, tak to si mi narobila ale chúťky. Pozriem či mám droždie a asi budem piecť. Andrea
OdpovědětVymazatMilí Andrejko, jsem moc ráda, že i takovéto emoce vzbuzuje mé psaní :-) Krásnou sobotu! Radka
VymazatKRÁSNĚ NAFOCENO.
OdpovědětVymazatDĚKUJI ZA RECEPTÍK, VYZKOUŠÍM.
PŘEJI HEZKÝ PODZIMNÍ ČAS.
BOHDA
Moc moc děkuji a krásnou sobotu! Radka
VymazatKrása, úplně jsem na ty šneky dostala chuť a jednoho bych si teď dala :-) www.cookingwithsusa.blogspot.cz
OdpovědětVymazatMíšo, moc Ti děkuji! Hezký víkend! Radka
VymazatDnes jsem tě objevila, za což jsem moc ráda a už se mi hřejí v troubě:))
OdpovědětVymazatJeee, Anežko, tak to jsme moc ráda! Užívej si tu vůni :-) Hezký víkend! Radka
Vymazat