Krásné odpoledne!
Pokud máte chuť na něco sladkého,
poměrně zdravého a ještě k tomu rychlého,
nešlápnete s kramblem vedle.
Zapečete si prostě ovoce s drobenkou a je hotovo.
Zapéct si můžete v jednotlivých mističkách - tuto variantu jsem zvolila já,
nebo můžete zapéct krambl v jedné zapékací míse najednou
a dávkovat potom na talíře.
Je to jen na vás,
jakou variantu si zvolíte :-)
Uvedené množství je na 4 zapékací mističky.
Suroviny:
500 g jahod
1/2 hrnku třtinového cukru
1/2 hrnku celozrnné mouky
1/2 hrnku strouhaného kokosu
1/2 hrnku plátků mandliček
1/4 másla
Ovocesi omyjeme a pokrájíme na menší kousky -
jahody jsem rozkrájela na 1/4
a dáme do jednotlivých zapékacch misek.
Potom si připravíme drobenku.
Rozpusila jsem si máslo,
rozpuštěné máslo jsem smíchala s moukou,
cukrem, kokosem a mandličkami
a zpracovala v drobenku,
kterou jsem potom nanesla do jedotlivých mističek na ovoce. Zapékáme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca půl hodiny.
Krambl si můžete dát teplý nebo vychlazený,
se zakysanou smetanou,
kopečkem zmrzliny
a nebo prostě a jednoduše jenom tak :-)
Krásný zbytek neděle!
Vaše Radka
Krásné fotky a dobrota k tomu :-))... už se těším na jahůdky ze zahrádky ♥
OdpovědětVymazatMockrát děkuji! A přesně tak, i když jsou tyhle jahody taky chutné, českým se to nevyrovná! Hezký zbytek dne! Radka
VymazatRadu...děkuji za recept na rychlou dobrůtku....určitě vyzkouším.
OdpovědětVymazatJana
Jani, přesně tak, šup šup a dobrůtka je na světě :-) Radka
VymazatRadi, krásné fotky. Crumble zbožňuju, nejčastěji dělám z jablek, ale dělala jsem i z hrušek a ze švestek. Jahodový mám v plánu ... takže jsi mě inspirovala ;-) a taky ještě borůvkový a rebarborový ... to bude cukru, než to všechno vyběhám bude pěkně trvat :o)
OdpovědětVymazatAlčo, o cukru mi radši ani nemluv. Ale kdo by odolal :-) Měj se krásně! Radka
VymazatTo je jistě dobrota...Pa
OdpovědětVymazatByla :-) Měj se hezky! Radka
VymazatBude asi mooooc dobré :-), já dnes jen jahody s cukrem a se šlehačkou :-)), měj se hezky
OdpovědětVymazatSonio, tak to já bych si zase dala tu tvou dobrůtku :-) Krásné pozdravy! Radka
VymazatVypadá to úžasně, navíc krásně nafoceno...skoro slintám:o))..krásný nový týden.Inka
OdpovědětVymazatInko, jen mě mrzí, že jabloňky už byly odkvetlé :-) Měj se krásně! Radka
VymazatRadu, taky je moc ráda peču, pokaždé jiné a vždycky vynikající! Moc chválím nádherné fotky z Prahy a maminkovský příspěvek - co dodat, pravdivé, dojemné, moc krásné!
OdpovědětVymazatMěj pěkný den, Helena
Helenko, mockrát Ti děkuji! Já crambl pekla poprvé, chtěla jsem původně dělat z rebarbory, ale v obchodě byla oschlá a nevypadala hezky. Měj se krásně a hodně hezkých pozdravů! Radka
VymazatRáďo, máš to moc krásné, úplně jsem na tu dobrotu dostala chuť :-)
OdpovědětVymazatMoc zdravím Anny
Aničko, mockrát děkuji! Měj se krásně! Radka
VymazatA je... Další dobrota kterou budu muset vyzkoušet :-)
OdpovědětVymazat:-) Tak snad bude chutnat! Hezký zbytek dne! Radka
Vymazat