Dnes bych vám ráda přinesla ještě jeden článek
- tentokrát opět recept na naše oblíbené krémové polévky.
Protože je čas kedlubnů,
bude se vám hodit třeba právě tenhle recept.
Suroviny:
2 větší kedluby, 1 šalotka, olivový olej, sůl, pepř, hrst kuskusu, plátek másla, snídaňová slanina, čerstvé bylinky - dobromysl, majoránka, libeček
V kastrolku rozpálíme lžíci olivového oleje
a osmahneme na drobno nasekanou šalotku.
Kedluby oloupeme a pokrájíme na menší kostičky.
Ty vhodíme k šalotce a krátce orestujeme.
Poté zalijeme vodou nebo vývarem,
osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a vaříme do změknutí.
Poté rozmixujeme tyčovým mixerem do hladka
a přidáme hrst kuskusu a necháme nabobtnat.
Nakonec zjemníme plátkem másla.
Na talíři ozdobíme osmahnutou slaninkou
a nasekanými bylinkami.
A jakou krémovou polévku máte nejraději vy?
Hezký zbytek dne!
Vaše Radka
Krémovou česnečku...ta je luxusní.
OdpovědětVymazatPoprvé jsme ji jedli na Skalnatém plesu ve Vysokých Tatrách s croisantem. Mňam... ☺
Pa Martina
Ahoj Radu, moje nej polévka je fazolová...Ale vlastně mám ráda všechny ,kromě rajské..brrrr..Měj se Ilča
OdpovědětVymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatRadu, kedlubnovou jsem ještě nezkoušela, děkuji za typ.
OdpovědětVymazatJak jsem si přečetla, čeká tě hodně netypické léto... Nesmutni, určitě si užijete jeden druhého, i když to nebudou celé dva měsíce. Děti budou mít své vlastní zážitky, to je přirozený vývoj, i když ti teď třeba není dobře u srdce...
Pa, Helena