Krásný páteční den!
Dnešní článek tak úplně nezapadá do doby adventní,
ale na druhou stranu,
pokud máme svoje bříška potěšit něčím dobrým,
je hovězí guláš klasika,
kterou prostě nic nezkazíte.
A protože musím využít ještě chvilku toho,
že jsem doma a mám na "blogování" čas,
přináším vám dnes recept právě na hovězí guláš,
který si u nás marodi poručili k obědu...
Suroviny:
1 kg hovězího masa (kližka nebo plec), 4 veliké cibule, olej nebo sádlo, 2 lžíce mleté červené papriky, lžička drceného kmínu, lžička majoránky, sůl, pepř, 3 stroužky česneku
Cibuli oloupeme a nakrájíme na středně velké kostky.
V hrnci rozpálíme olej a cibuli restujeme do tmavě hněda.
Jakmile je cibule v tomto stádiu,
přihodíme maso nakrájené na kostky veliké cca 2x2 cm
a restujeme ze všech stran tak dlouho, až se maso zatáhne.
Potom přidáme sladkou pariku, kmín, sůl a pepř, nasekaný česnek,
promícháme a ještě chvilinku restujeme.
Potom zalijeme cca 1,5 l vody
a pod pokličkou dusíme na středním stupni do změknutí masa
(cca hodinu a půl až dvě hodiny).
Pokud by se voda vyvářela, můžeme ještě podlít, ale maximálně do výše zakrytí masa.
Pokud by se voda vyvářela, můžeme ještě podlít, ale maximálně do výše zakrytí masa.
Guláš zahustíme hladkou moukou v troše vody
a necháme ještě cca 10 minut provařit.
Užijte si krásný druhý adventní víkend
a já doufám,
že se nás bude už držet zdraví!
Krásný den!
Vaše Radka
Také ho takto vařím, majoránku přidávám nakonec. A kdy ty? Někdy ho vařím jako divočinu, to je také mňamka Radu.
OdpovědětVymazatÁla
Myslím, že pošlu ráno muže do masny pro kus hovězího a udělám taky pořádnej gulášek :-)
OdpovědětVymazatDíky za inspiraci!
Jarka
Radu vypadá úžasně, hned bych si nechala naložit :o)
OdpovědětVymazatPřeji hezký den, Helena
Hmmm ... voní až sem:-)
OdpovědětVymazatKrásné svátky přeje Ilča
OdpovědětVymazatMňam! Přesně takhle s cibulí a čerstvým chlebem ho mám nejraději ;-)
OdpovědětVymazat