pátek 15. dubna 2016

Zapékaná středomořská flaguetta



Krásné ráno!

I když jak se to vezme...
Když jsem ráno roztáhla žaluzie,
zjistila jsem, že je venku mlha a nevlídno.
Takové dny nemám ráda...
Ale existuje několik způsobů,
jak si takové dny vylepšit.
Třeba dobrým jídlem...
Tentokrát Vám přináším tip na tak trochu hamburger po italsku :-)
 Rozpis bude pro 2 osoby.


Suroviny: 
2 x flaguetaa, bazalkové pesto, 4 plátky parmské šunky, 2 plátky z krůtích prsou, sůl, pepř, olivový olej, sušená rajčata, mozzarela, několik lístků čerstvé bazalky


Krůtí plátky naklepeme pěstí z obou stran, 
posolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem. 
Pánev potřeme olivovým olejem a krůtí maso z obou stran osmahneme do zlatova.
 Flaguetty podélně rozřízneme 
a obě půlky pomažeme bazalkovým pestem. 
Poklademe plátky parmské šunky, orestovanými krůtími plátky,
 přidáme sušená rajčata, plátky mozzarely, 
několik lístků čerstvé bazalky a přiklopíme.
Rozpálíme si troubu 
a obložené flaguetty necháme chvilku zapéct.
Podáváme se zeleninovým salátem. 



















Užijte si krásný víkend!

Vaše Radka




3 komentáře:

  1. Radu, to vypadá tááák dobře...
    Měj hezký víkend, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Radko, prohlížím i zpětně několik příspěvků a musím říct, že se mi opravdu sbíhají sliny :)

    OdpovědětVymazat
  3. Radu to vypadá naprosto skvěle!!!!! :-) hezký den!

    OdpovědětVymazat