Dnes mám pro vás jeden recept z "šuplíku". Z šuplíku proto, že patří k našim oblíbeným, ale nepřiprovala jsem ho aktuálně dneska. Ale protože jsem koukala, že jsem vás s recepty teď nějak šidila, "vyhrabala" jsem dnes právě tento recept.
Mnoho lidí nemá rádo sladkou chuť při přípravě masa. Já patřím k ta druhé skupině, která si i tuto úpravu masa občas ráda dopřeje! Rozpis bude na 4 porce.
Suroviny:
asi
450 g krůtích prsou zbavených kůže, 2 lžíce škrobu, sůl, olej, cukr krupice, vývar nebo voda, 3 lžíce sladkokyselé omáčky, sojová omáčka, bílé víno, škrob, arašídy nebo mandle, případně sezamová semínka
Krůtí prsa zbavená kůže si nakrájíme na kostičky, přidáme 2 lžíce
škrobu, osolíme, pořádně promícháme a necháme odležet. Potom na pánvi na
oleji kousky masa osmažíme. Když je maso ze všech stran osmažené do zlatova,
přendáme do nějaké misky. Na pánvičku přilijeme asi lžíci oleje, přidáme
2 lžíce cukru a necháme zkaramelizovat. Potom zalijeme asi 2 deckama
vývaru nebo vody, přidáme 3 lžíce sladkokyselé omáčky, 3 lžíce sojovky, 1 - 2
decky vína a necháme provařit, zahustíme škrobem zředěným ve vodě, vhodíme do omáčky zpět
maso a přidáme pražené arašídy nebo mandle, případně sezamová semínka. Podáváme s rýží. Krůtí kousky děláme pravidelně jako poslední večeři v roce a potom ještě i několikrát do roka, tak pokud budete mít chuť, můžete vyzkoušet také :-)
Krásný večer a dobrou noc!
Radka
Raduš, kombinace masa a sladkokysela mám moc ráda. Já teda nemusím víno v jídle, já to tam prostě cítím, i když je to víno vyvařené.
OdpovědětVymazatpřeji krásný den a jdu si přečíst tvoji vycházku městem. Majka
Majko, sto lidí sto chutí, a je to dobře, alespoň existuje veliká spousta dobrot :-) Krásný den a moc pozdravů! Radka
VymazatAhoj Radunko, tak tohle by bylo přesně ono na moji chuť. Mám ráda slané a sladké dohromady, navíc sladkokyselé to nemá chybu.To mám moc ráda. Vypadá to lákavě.
OdpovědětVymazatmamka
Tak já vám to mamko někdy připravím, doufám, že se zase nepopálím, jako tenkrát, když to na mne prsklo :-)
Vymazat