Dnes vás zdravím ještě jednou.....
Máme zelený čtvrtek a podle tradic se tento den měla jíst pouze zelená strava,
aby byl člověk celý rok zdravý.
Sice jsme celý den pouze "zelenou" nejedli,
přesto jsem k večeři přeci jen připravila alespoň zelenou polévku...
Suroviny:
4 stonky řapíkatého celeru, 400 g vyloupaného hrášku nebo mraženého, olivový olej, 2 lžičky bazalkového pesta, 2 stroužky česneku, sůl, čerstvě mletý pepř
V kastrolu si rozpálíme lžíci olivového oleje
a osmahneme na něm do lehce zlatova
na proužky nakrájený řapíkatý celer.
Potom přidáme hrášek,
zalijeme 1 a půl litrem vody,
přidáme prolisovaný česnek a bazalkové pesto,
osolíme a opepříme
a vaříme do změknutí celeru a hrášku.
Poté ponorným mixerem důkladně rozmixujeme na hladký krém,
případně ještě dosolíme
a můžeme podávat s plátkem mozzarely.
Jidáše jsem letos bohužel nezvládla,
ale o víkendu se pustíme do jiného velikonočního pečení.
Mějte se moc hezky a užijte si příjemný večer!
Vaše Radka
Radku,
OdpovědětVymazatjidáše jsme pekla poprvé a doslova mi mizí z plechu před očima ;-)
Na řapíkatém celeru za syrova teď doslova ujíždím !
Ilčo, také jsem syrový řapíkatý celer ujídala, moc mi chutná! Krásný prodloužený víkend a Velikonoce! Radka
VymazatRadu, polévka vypadá fantasticky. L.
OdpovědětVymazatLidko, mockrát Ti děkuji a přeji krásné Velikonoce! Radka
VymazatDělám podobnou ale bez řapíkatého celeru, ráda vyzkouším obměnu :)
OdpovědětVymazatBětko, já řapíkatý celer do krémových polévek dávám moc ráda, a dokonce dělám i pouze z něj. Přeji krásné Velikonoce! Radka
VymazatOpět by mi chutnalo...
OdpovědětVymazatPosílám pozdravy Radu! Helena
Helenko, také jsme si moc pochutnali, krémové polévky, to je naše! Krásné Velikonoce! Radka
Vymazat