Krásnou sobotu!
V poslední době jsem připravovala doma spíše skleničkové dezerty
a proto dnes přišla na řadu po delší době zase jedna klasika,
která se prostě neomrzí -
koláč s drobenkou.
A protože mám recept na jeden výborný od mojí mamky,
tak mi tu z trouby voní právě on -
s tvarohem, ostružinami a jahodami.
Suroviny:
Těsto:
20 lžic polohrubé mouky , 15 lžic třtinového cukru, 15 lžic
rozpuštěného másla , 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 10 lžic mléka (když
bude těsto husté, trošku přidáme)
Tvaroh:
tvaroh, žloutek, lžíce domácího vanilkového cukru, třtinový cukr dle chuti
Drobenka:
1/2 hrnku třtinového cukru, 1/2 hrnku celozrnné mouky, 1/4 hrnku ovesných vloček,50 g másla
Jahody, ostružiny případně jiné ovoce
Jahody, ostružiny případně jiné ovoce
Suroviny
na těsto si odměříme
a vše smícháme dohromady.
Vylijeme buď na vymazaný
a moukou vysypaný plech
nebo na plech vyložený pečícím papírem.
Tvaroh,
žloutek, vanilkový cukr a cukr smícháme
a nanášíme lžicí tak, aby
tvarohu nebyla souvislá vrstva,
ale jen místy.
Potom poklademe ovoce.
Drobenku si připravíme následujícím způsobem:
Cukr,
mouku a
vločky smícháme,
přidáme máslo a důkladně zpracujeme v drobenku.
Drobenku nasypeme na koláč a necháme péct na střední teplotu až koláč zezlátne.
Koláč tady krásně voní
a nevím nevím, jestli odolám :-)
Přeji vám krásný první májový víkend!
Vaše Radka
MŃAM...
OdpovědětVymazatjj, mňam :-)
VymazatVypadá moc dobře, určitě i chutná skvěle. Také budu muset vyzkoušet. M.
OdpovědětVymazatMaruško, tak kdyžtak pak písněte, jestli vám chutnal. Hezký zbytek neděle! Radka
VymazatRadka, u Vás sa stále niečo výborné varí a pečie. Koláčik vyzerá výborne. Recept ukladám. Vďaka. Andrea
OdpovědětVymazatAndrejko, moc děkuji! Vyváříme a pečeme hlavně o víkendu, v týdnu jsou to spíš takové rychlovky :-) Hezký zbytek neděle! Radka
VymazatJá pekla včera švestkový, poslední sáček v mrazáku jsem zpracovala do koláče. A ten tvůj lžícový vypadá moc dobře, určitě vyzkouším.
OdpovědětVymazatKrásné dny Radu.
Ála
Alenko, švestkový mám ráda v kombinaci s tvarohem a mákem, taky bych si dala. Moc děkuji a krásný zbytek neděle! Radka
VymazatHmm, ten vypadá skvěle, přesně jak mám ráda, tvaroh s ovocem ... nejradši borůvky:-))
OdpovědětVymazatAjko, jak jábych šla na borůvky až budou. Nebyla jsem na nich snad sto let :-) Radka
VymazatRadu, vypadá skvěle, píšu si a moc zdravím! Helena
OdpovědětVymazatHelenko, moc děkuji a posíláme také krásné pozdravy! Hezký zbytek neděle! Radka
VymazatDobrý večer, kolik asi másla se musí rozpustit, aby výsledek byl 15 lžic? Jinak moc pěkný koláč.
OdpovědětVymazatDobrý večer, já si rozpouštím cca 100 g, protože pak ještě rozpuštěné máslo používám na drobenku. Hezký večer a děkuji! Radka
VymazatRadka, koláčik vyzerá super. Aj tanierik je krásny a krásne si to nafotila. D. :):)
OdpovědětVymazatDano, moc děkuji, potěšila jsi mě! Krásný večer! Radka
VymazatRadu, já bych určitě takové dobrotě neodolala.
OdpovědětVymazatJana
Jani, také jsem neodolala :-) Krásný a pohodový týden! Radka
VymazatRadka, vyzera vyborne :-) a opat je krasne nafoteny :-)
OdpovědětVymazatKatie, moc moc Ti děkuji! Radka
VymazatKrásně jarní koláč a kouzelné foto, krásné dny :-)
OdpovědětVymazatSonio, mockrát děkuji! Hezký večer! Radka
VymazatRadu, ty tvoje profesionální fotky mě prostě baví :) Recept si ukládám, takové koláče můj přítel miluje.
OdpovědětVymazatHezký den, K.
Klarris, moc děkuji, udělala jsi mi radost! Ale do profi fotek mám daleko :-) Ale hlavní je, že mě to baví a dělá radost :-) Hezký večera krásné pozdravy! radka
VymazatVypadá nádherně, zrovna jsem si udělala kávu a přemýšlím, že ho také udělám :)
OdpovědětVymazatMaruško, pokud se mohu přimluvit, já bych neváhala :-) Mějte krásný den a děkuji za Vaše návštěvy! Radka
Vymazat