Krásné odpoledne!
Lucinku a Pepánka jsme si přivezli na víkend domů,
abychom si je trochu užili.
Jinak již týden tráví u babičky a dědy a ještě i příští týden tam budou.
Určitě to znáte, když děti nevidíte.
Snažíte se jim pak tu absenci nějak vynahradit.
Proto jsem se jich zeptala, co by si daly dobrého k obědu.
A Pepánek měl chuť na brokolicový quiche.
Pro Lucinku to bude premiéra, minule nebyla doma, tak jsem zvědavá, jestli bude mít úspěch jako u Pepánka.
Suroviny:
Těsto
1 a čtvrt hrnku hladké mouky, půl lžičky soli, 100 g vychlazeného a nastrouhaného másla, 4-5 lžic studené vody
Náplň
200 ml smetany ke šlehání, 3 vajíčka, půl lžičky soli, 2 hrsti strouhaného parmazánu, středně veliká brokolice,
2 stroužky česneku, pepř
2 stroužky česneku, pepř
Nejprve si připravíme těsto.
Mouku smícháme se solí, přidáme nastrouhané máslo,
promícháme a poté přidáme po lžicích vodu
a zpracjeme důkladně v těsto.
Těsto dáme do fólie a necháme v lednici cca 1 hodinu odpočinout.
Mouku smícháme se solí, přidáme nastrouhané máslo,
promícháme a poté přidáme po lžicích vodu
a zpracjeme důkladně v těsto.
Těsto dáme do fólie a necháme v lednici cca 1 hodinu odpočinout.
Těsto vyválíme, kulatou formu o průměru cca 28 cm si vymažeme máslem
a vyválené těsto do formy přeneseme
a po stranách opatrně přitlačíme ke stěnám kulaté formy.
Poté si připravíme náplň.
Do misky si dáme smetanu ke šlehání, přidáme vajíčka, sůl, pepř a promícháme vidličkou.
Brokolici si uvaříme ve slané vodě do měkka,
necháme vychladnout a rozmačkáme na jemno.
Stroužky česneku prolisujeme.
Česnek, brokolici a 2 hrsti parmazánu přidáme do smetanové směsi, důkladně promícháme a nalijeme na těsto.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 220 stupňů cca 25 minut.
Koláč necháme cca 15 minut vychladnout
a můžeme podávat.
Koláč necháme cca 15 minut vychladnout
a můžeme podávat.
Brokolicový quiche je stejně tak vynikající jako špenátový.
A já vím, že bude patřit k našim oblíbeným receptům.
Užijte si krásný víkend!
Vaše Radka
Radu, vypadá úžasně, už jsem si opsala recept, určitě ho vyzkouším ..... přeji ti krásnou sobotu a neděli ..... Marki
OdpovědětVymazatMarki, mockrát Ti děkuji! Krásný letní slunečný den! Radka
VymazatRadu, tady zase přibylo dobrého jídla - mňam! Quiche u nás tedy vede špenátový, event. s kouskem lososa, ale proč neudělat malou změnu. Moc se mi líbí ty citronové brambory!
OdpovědětVymazatMěj hezkou neděli, Helena
Helenko, s tím lososem to budu muset vyzkoušet, protože lososa já mám moc ráda! Měj se krásně a moc Ti děkuji na mail. Jen co bude více času, napíšu Ti! Měj se krásně! Radka
VymazatDÍKY ZA RECEPT, UKLÁDÁM..ILČA
OdpovědětVymazatIlu, rádo se stalo! Hezké pozdravy na Moravu! Radka
Vymazat