Krásné odpoledne!
řekla bych, že tohle léto se zatím skutečně povedlo!
Je slunečno, teplo až horko
a tyto krásné dny střídají chladnější,
kdy si malinko odpočineme.
Je to několik dní, co jsem vám slíbila recept na nepečený dort
a konečně jsem se k tomu dostala.
Sice to bylo ještě v období jahod, ale myslím,
že pokud jahody nahradíte jiným ovocem,
které zrovna máte, výsledek bude podobný a neméně chutný.
Suroviny:
Sušenkový základ
150 g sušenek Lotus (nebo podobné suché sušenky), 100 g rozpuštěného másla
Tvarohovo - zakysanková vrstva
2 vaničky tvarohu ( 500 g) , 1 kelímek zakysané smetany, cukr dle chuti, několik kousků jahod nakrájených na menší kousky, želatina na nepečený dort (Vitana)
Jahodové želé
200 g jahod, cukr dle chuti, 2 sáčky čiré želatiny, 375 ml vody
Na ozdobení
rozpůlené jahody, lístky máty
Formu na dort si vyložíme papírem na pečení.
V misce nebo v mixeru si rozdrtíme sušenky,
přidáme rozpuštěné máslo a promícháme.
Tuto směs vyklopíme na dno formy na dort, upravíme, přitlačíme ke dnu
a necháme v ledniččce minimálně půl hodiny vychladnout.
Tvaroh se zakysanou smetanou zamícháme do hladka,
přidáme cukr dle chuti a nakrájené jahody.
Želatinu na nepečený dort připravíme podle návodu na sáčku
a začneme k ní přidávat tvarohovo - zakysankovou náplň.
Důkladně promícháme, podle chuti přidáme cukr
a naneseme do formy na sušenkovou vrstvu a opět dáme do ledničky chladit.
200 g jahod si umixujeme na hladké pyré a osladíme dle chuti.
V kastrolku si připravíte želatinu ze dvou sáčků a 375 ml vody.
Jakmile bude želatina připravená,
ještě do horké vmícháme rozmixované jahody.
Necháme chvilinku vychladnout a
ještě teplé nalijeme do dortové formy na zakysankovo - tvarohovou vrstvu.
Necháme vychladit - nejlépe do druhého dne.
Před podáváním dozdobíme rozpůlenými jahodami a lístky máty.
A jaký je váš oblíbený nepečený dort?
Krásný zbytek dne!
Vaše Radka
Jako vždy super...PA
OdpovědětVymazatIlo, moc Ti děkuji! Papa a hezký večer! Radka
Vymazat