Krásný večer!
Na tři volna jsem se neskutečně těšila.
Když jsem byla doma,
svátky jsem téměř nevnímala,
volno jsem měla neustále.
Nyní si těchto dní neskutečně vážím
a užívám si je plnými doušky,
i když jsou třeba úplně obyčejné!
O receptu na obrácené řízky jsem slyšela už dávno.
Ale teprve nyní jsem na něj dostala opravdu chuť
- a to když jsem viděla fotku u mé virtuální přítelkyně Nadi,
která nejen dobře vaří,
ale i nádherně fotí!
A recept mám právě od ní.
Suroviny:
4 plátky krkovičky, strouhanka, sůl pepř, plnotučná hořčice, 4 vajíčka, 150 g plátků anglické slaniny, 2 cibule
brambory, jedna cibule, máslo, sůl
Plátky krkovičky omyjeme,
naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí
po obou stranách.
Poté si připravíme na talíř strouhanku,
z obou stranách plátek masa v ní obalíme
a rukou "zatlučeme" strouhanku do masa.
Na pánvi rozpálíme olej,
maso ještě protáhneme v rozšlehaném vajíčku
a osmažíme z obou stran do zlatova.
Takto osmahnuté řízky vyskládáme na těsno do pekáčku
nebo zapékací misky,
pokladme na měsíčky nakrájenou cibulí
a plátky slaniny.
Přikryjeme a pečeme v troubě na 200 stupňů cca 30 minut.
Poté odkryjeme a pečeme ještě chvilku,
aby nám slaninka chytla barvu.
Mezitím si uvaříme ve slané vodě brambory.
Brambory zcedíme.
V kastrolku si necháme rozehřát 2 silnější plátky másla,
osmahneme do lehce zlatova cibulku na kostičky.
Poté přidáme brambory, promícháme
a rozmačkáme. Dochutíme solí.
Přeji vám krásný večer
a ještě krásnější další dva volné dny!
Vaše Radka
Mňam.. Skvělý recept :))
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm
GIVEAWAY - O krásné šperky
Taky je dělávám, u nás dost oblíbené..Užij si volno Pa Ila
OdpovědětVymazatRaduško máte nádherný blog....a tenhle recept jsem nikdy nedělala ale určitě ho vyzkouším.
OdpovědětVymazatHned jsem vyzkoušela, jen jsem použila kuřecí prsa a maso výborné, šťavnaté :) děkujeme, Raduško za výborný recept :*
OdpovědětVymazat