Krásný den!
Čímpak se nejraději zahříváte v zimě?
Svařákem?
Punčem?
Horkou čokoládou?
Co takhle zkusit pečený čaj
a dnes vám přináším další s vůní jablíček, perníkového koření a
pravé vanilky....
pravé vanilky....
Suroviny:
2
kg jablek, šťáva ze dvou
citronů, 1 kg cukru
- dávám 1/2 kg bílého a 1/2 kg třtinového,
několik kousků hřebíčku, lžička perníkového koření,
asi 2 kousky celé skořice, 5 kousků celého badyánu badyánu,vanilkový lusk, 2-3 lžíce rumu (nemusí být)
- dávám 1/2 kg bílého a 1/2 kg třtinového,
několik kousků hřebíčku, lžička perníkového koření,
asi 2 kousky celé skořice, 5 kousků celého badyánu badyánu,vanilkový lusk, 2-3 lžíce rumu (nemusí být)
Jablka omyjeme, vyjadřincujeme a
nakrájíme na kostičky
- všechny zhruba stejně velké,
dáme na hluboký
plech.
Z citronů na jablka vymačkáme šťávu,
přidáme cukr, rum a koření
a
vše promícháme a pečeme v troubě zhruba
60 minut na 180 stupňů. Ovoce pustí při pečení dostatek šťávy.
Jakmile
je ovoce upečené,
plníme ještě horkou upečenou směsí ovoce a šťávy
skleničky (včetně koření),
uzavřeme víčky a obrátíme dnem vzhůru.
Je
možné čaj také sterilovat alespoň na půl hodinky.
Čaj připravujeme potom
z cca 2 lžíček ovocné pečené směsi a zalijeme horkou vodou.
Mějte prima zbytek dne!
Vaše Radka
Teda RAdu úplně tady polykám, asi ho upeču také..... My s mužem nejraději červený vinný punč, ten milujeme, ale čím dál hůř se shání, že se letos snad i pokusím udělat vlastní. Obdivuji ty krásné papíry na skleničkách, odkud je prosím máš ?
OdpovědětVymazatÁla
Radko, v lete som robila pečený čaj z drobného ovocia, ale tento je taký fajn zimný. :) Asi urobím aj ja, voňavučký, škoricový. :):) Tie tvoje poháriky sú fakt krásne. Zdravím. D. :)
OdpovědětVymazatDnes jsem udělala z domácích jablíček tento úžasný čaj. Voní nám celý byt. Děkuji za recept přeji hezký den. Petra
OdpovědětVymazatTeď jsem objevila a už je v troubě,nádherně voní,děkujíííí.
OdpovědětVymazat