neděle 21. února 2016

Krůtí rolky s cuketou a hrubozrnnou hořčicí a smetanové brambory s jarní cibulkou




Krásné odpoledne!


Dnes mám pro vás po delší době recept.
Tento pokrm jsem připravovala včera k obědu.
A protože jsem včera neměla vůbec žádný nápad,
co uvařit,
nakonec jsem nakoukla do kuchyně Lidlu. 
Původně byl recpet ještě z jiných ingredinecí,
ale přizpůsobila jsem ho tomu, co jsem sehnala 
a vepřové maso jsem vyměnila za krůtí.
A tady je slíbený recept:

Suroviny:

4 plátky z krůtích prsou, sůl, pepř, hrubozrnná hořčice, 1 mladá cuketa, olivový olej, sýr grana padano, 47 lžíce másla, 2 dcl bílého vína, hl. mouka

Na brambory: 1 kg brambor, 2 jarní cibulky, sůl, pepř, 1 smetana na šlehání, 4 stroužky česneku


Krůtí plátky naklepme, osolíme a opepříme
 a potřeme hrubozrnnou hořčicí. 
Poté si omyjeme mladou cuketu, odkrojíme konce 
a nakrájíme na menší kostičky, 
které orestujeme na olivovém oleji, osolíme, opepříme.
 Orestovanou cuketu poklademe na plátky masa, 
posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem grana padano
 a zarolujeme do roliček 
a buď zavážeme provázkem nebo spíchneme párátky.

Mezitím si uvaříme do poloměkka brambory.

Na pánvi rozpálíme olivový olej 
a rolky ze všech stran osmehneme do zlato hněda,
 potom přidáme 2 lžíce másla, necháme rozpustit.
 Jakmile je máslo rozpuštěné, 
zalijeme bílým vínem a necháme chvilku provařit. 
Potom rolky přendáme do pekáčku,
 zalijeme výpekem zředěným vínem,
 přikryjme alobalem
 a v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů ještě 
cca 10-15 minut pečeme.

Mezitím si v kastrolu rozpálíme olivový olej, 
na kterém osmahneme jarní cibulku,
 potom přihodíme nasekaný česnek 
a nakonec přidáme brambory. 
Vše orestujeme. 
Potom přidáme smetanu 
a necháme provařit, až smetana zhoustne. 
Ochutíme solí a pepřem.

Pekáček vyjmeme z trouby, 
přendáme na plotnu, vyjmeme rolky,
 do výpeku přidáme ještě 2 lžíce másla, 
zaprášíme moukou 
a ještě chvíli provaříme.






Přeji všem krásný zbytek neděle
 a prima start do nového pracovního týdne!


Vaše Radka

5 komentářů:

  1. Raduš, recept mě moc zaujal.

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Radu, vezmu to tak nějak najednou. Z krůtího vařím poslední dobou celkem často, včera jsem měli závitky plněné špenátem, mozzarellou a sušenými rajčaty.
    Moc ti přeji návštěvu Holandska, na burze jsem sice nebyla, ale i tak to byl úžasný zážitek.
    A fotky dětí, co dodat, jsou to zlatíčka a naše lásky!
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to velmi lákavě. Hezký víkend. M.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to vypadá výborně !! Vyzkouším !

    Sleduj mne také na :

    www.lucieglam.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to lákavě. Stálo by to za vyzkoušení.

    OdpovědětVymazat