Krásnou sobotu!
Počásí se nám oproti začátku týdne pokazilo,
ale to nic nemění na tom,
že si neužíjeme víkend.
A protože víkend je dobrá příležitost k vaření,
zase jsem si malinko zařádila v kuchyni.
Dnes vám přináším recept na zdravou polévku ne z úplně typických surovin.
Suroviny:
200 g červené čočky, plechovka cizrny, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 menší cibule na drobno nasekané, sůl, mletý římský kmín,5 stoužků prolisovaného česneku, šťáva z 1/2 limetky, 5 lžic sojového mléka, na ozdobení řeřicha případně plátek slaniny
V kastrolu si rozpálíme 2 lžíce oleje
a orestujeme na drobno nasekanou cibulku.
Jakmile zesklovatí,
přidáme čočku a také orestujeme.
Poté přilijeme litr vody případně zeleninového vývaru,
přidáme sůl, česnek, lžičku římského kmínu,
šťávu z půl limetky,
plechovku cizrny a vaříme do změknutí.
Poté tyčovým mizerem umixujeme do hladka,
přidáme 5 lžic sojového mléka
a ještě chvilku necháme prohřát,
dochutíme případně ještě solí.
Podáváme s nastříhanými stonky čerstvé řeřichy
případně plátkem orestované slaninky.
Přeji krásný odpočinkový víkend!
Vaše Radka
Žádné komentáře:
Okomentovat