Krásnou slunečnou neděli!
Dnešní sladký dezert je jako na míru šitý nebo lépe řečeno pečený naší Lucince.
Tak jako se mění chutě mě nebo třeba vám,
stejně na tom je i Lucinka.
A poslední dobou má ráda sladké s příchutí čokolády.
Ať je to zmrzlina, hořické trubičky s čokoládovou náplní
nebo třeba horká čokoláda.
Proto už mě asi 14 dní přemlouvá,
abych upekla něco s čokoládou
- třeba bábovku.
Vždy jsme pekli buď mramorovou nebo citronovou,
takže je na čase splnit přání.
A když jsem viděla,
kolik druhů bábovek je na stránkách Maminčiny recepty,
bylo jasné,
že tady si musí vybrat snad úplně každý.
Je jich tu a to se podržte -
132 druhů.
Takže pokud jste také milovníci bábovek
a rádi byste vyzkoušeli nějakou novou -
Suroviny:
5 vajíček, 1 tabulka hořké čokolády, 250 g másla, 150 g hladké mouky, 150 g cukru, půl prášku do pečiva, hrubá mouka na vymazání formy, máslo na vymazání formy
Ve vodní lázni si necháme rozpustit máslo s nalámanou tabulkou čokolády.
Mezitím si vyšleháme celá vajíčka s cukrem do husté hmoty.
Rozpuštěnou čokoládu s máslem necháme chvilku zchladit
a poté přišleháme k vajíčkům s cukrem.
Poté opatrně přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva
a nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy
a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 45 minut.
Bábovka je krásně vláčná,
určitě ji zařadíme k naším stálicím!
Užijte si krásné parné odpoledne!
Vaše Radka
Vypadá chutně....Snažím se sladkému vyhýbat, ale jde to ztuha...Ilča
OdpovědětVymazatBábovku jsem již nepekla několik měsíců, v létě raději ovocné koláče :o), avšak tato čokoládová Radu vypadá moc chutně. Tak si Lucinka zajisté pochutnala.
OdpovědětVymazatMěj krásné dny.
Ála
Radu, vypadá velmi dobře. Sice taky peču v poslední době stejně jako Alenka s ovocem, ale její chvíle jistě přijde.
OdpovědětVymazatMěj hezké odpoledne, Helena
Radka, vyzera vyborne...cokoladove mam rada aj ja :-)
OdpovědětVymazatCokoladovou neznam, vypada uzasne. M.
OdpovědětVymazat