pátek 24. července 2015

Kuřecí masové kuličky s fetou a citronovými pečenými brambory



Krásný podvečer!


Mleté maso mám ráda a masové koule z mletého masa ještě víc.
Před nedávnem jsem listovala časopisem Apetit,
 kde byla opět spousta receptů právě na masové kuličky. 
A obzvlášť jeden mi padl do oka.
Upravila jsem suroviny a recept vám přináším právě teď.


Suroviny:


Brambory

1 kg brambor s pěknou slupkou, olivový olej, 3 stroužky česneku, koření na souvlaki, šťáva z jednoho velkého citronu, čerstvá petrželka, sůl


Masové kuličky

500 g kuřecích prsou, 2 hrsti ovesných vloček,  mléko, 1 vajíčko,  3 stroužky česneku, nasekané bylinky - oregáno a petrželka, 1 balíček sýru feta, sůl, lžíce citronové šťávy


Brambory i se slupkou důkladně omyjeme, osušíme
  a pokrájíme na měsíčky.  
Brambory vložíme na plech s vyšším okrajem, 
polijeme citronovou šťávou z jednoho citronu, 
okořeníme, osolíme, přidáme nasekaný česnek, 
zakápneme pár kapkami olivového oleje a vše důkladně promícháme. 
Podlijeme cca 1 a půl deckou vody 
a pečeme cca jednu hodinu v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů.

Dále si připravíme masové kuličky.
 Cca hodinu předem si namočíme ovesné vločky do mléka. 
Kuřecí prsa pokrájíme na kostky 
a umeleme nebo nasekáme . 
K umletému masu přidáme vymačkané ovesné vločky, vajíčko, 
prolisovaný česnek, nasekané oregáno a petrželku,
  citronovou šťávu,nadrobený sýr feta, 
osolíme a důkladně zapracujeme. 
Z masové hmoty tvarujeme navlhčenýma rukama menší kuličky, 
dáme na plech na pečící papír 
a pečeme společně s brambory cca 15 - 20 minut.



Hotové brambory smícháme s nasekanou čerstvou petrželkou 
a podáváme s masovými kuličkami.
















Sýr feta kuličkám a citronová šťáva bramborům 
dodají vynikající a zajímavou chuť!

Mějte se krásně!


Vaše Radka


1 komentář:

  1. Vločky by u nás neprošly, jsou v koulích moc vidět:-) Jedině, že bych je pomlela:-))

    OdpovědětVymazat